Geaccrediteerde nascholing
Menu

Wat zeggen klanten over het PE-Tijdschrift voor de bedrijfsopvolging?

Accountant A. van Braak AA (Van Braak Accountants) over de nascholing van het PE Tijdschrift voor de bedrijfsopvolging.

 

Notaris/estate planner mr. M.M. Elings-van Hooijdonk (Van Rhijn notarissen) over de nascholing van het PE-Tijdschrift.

 


"Ik vind het een interessant vakblad met herkenbare onderwerpen uit de overnamepraktijk. Ik lees het graag en gebruik het ook wel als naslagwerk."

Stef van der Klok MBA
Register Adviseur Bedrijfsopvolging, gecertificeerd lid BOBB
Vander-Klok
Overnames - Financiering - Herstructurering

"Bij de nascholing van het PE-Tijdschrift word je gedwongen je actief in de stof te verdiepen. Het rendement is daardoor veel hoger dan van een gewone cursus waar je slechts aanwezig hoeft te zijn."

R.C.M. Schaap, Notaris Schaap


Onderstaande citaten komen uit een onderzoek dat Cedeo heeft gehouden onder cursisten van het PE-Tijdschrift voor de bedrijfsopvolging in het kader van de Audit Permanente Educatie Registeraccountants.

Website

"Nadat ik door een collega was gewezen op de e-learningmogelijkheden bij Domus Editoria heb ik eerst eens op hun website gekeken. Daar heb ik toen veel informatie kunnen vinden en naar aanleiding daarvan heb ik me aangemeld."

Ook de overige ondervraagden geven zonder uitzondering aan dat Domus Editoria ruim voldoende duidelijkheid verschaft over het cursusprogramma. Dit geldt zowel voor het niveau van de cursus als voor de opzet, inhoud en doelstellingen.

"Je wilt natuurlijk wel enigszins weten wat je kunt verwachten en dat was hierbij zeker het geval."

Praktijkgerichtheid

"Het prettige van dit soort cursussen is uiteraard dat je het kan doen op het moment dat het jouw uitkomt maar de valkuil is vaak dat het niveau [gewoonlijk] erg laag is. Dat was [bij het PE-Tijdschrift] niet het geval. Je moet echt serieus met de stof bezig zijn om het goed te kunnen afronden en de onderwerpen hebben goede raakvlakken met de praktijk."

Ook de overige referenten zijn tevreden tot zeer tevreden over de praktische toepasbaarheid. Zij geven allemaal aan dat de stof voldoende handvatten biedt voor toepassing in de eigen praktijk.

Actualiteit en uitvoering

Bij e-learningcursussen is de kwaliteit van het cursusmateriaal uiteraard zeer belangrijk. Hier valt of staat een cursus mee. In het geval van Domus Editoria blijkt uit dit onderzoek dat de referenten (zeer) tevreden zijn over dit materiaal. Het is volgens hen inhoudelijk van goede kwaliteit, actueel en heeft veel raakpunten met de praktijk. Eén van de ondervraagden zegt hierover:

"Ik ben hier zeer tevreden over. Je kunt merken dat het ontwikkeld is door mensen die veel praktijkervaring hebben of die veel gesproken hebben met mensen die deze ervaring hebben. De stof is heel interessant en gaat op bepaalde onderwerpen erg diep in."

Een andere referent zegt over dit onderwerp:

"Het is uiteraard essentieel dat dit onderdeel goed in orde is, het is belangrijk dat de onderwerpen actueel zijn. Tot nu toe ben ik hier erg tevreden over. Soms ligt een onderdeel je wat meer dan een ander maar qua inhoud voldoet het zeker aan mijn (hoge) eisen."

Klantenservice

"Nadat ik de website had bekeken, heb ik nog wat aanvullende informatie gevraagd en hierop werd snel en adequaat gereageerd." Ook de overige ondervraagden zijn tevreden tot zeer tevreden over de manier waarop Domus Editoria de organisatorische en administratieve zaken geregeld heeft. "Je kan merken dat het hier om een professionele organisatie gaat die de zaken goed op orde heeft."

Prijs-kwaliteitverhouding

Over de verhouding tussen de prijs van de cursussen en de kwaliteit hiervan zijn de ondervraagden erg enthousiast. Veertig procent is hier zelfs zeer tevreden over. Eén van de zeer tevreden deelnemers zegt hierover:

"Ik was best sceptisch in het begin omdat ik eigenlijk nog nooit een kwalitatief goede e-learningcursus had gevolgd maar in dit geval ben ik zeer tevreden. De kwaliteit is buitengewoon goed en de prijs past hier naar mijn mening goed bij."

Ook de overige ondervraagden vinden dat de prijs goed in verhouding is met het gebodene:

"Een redelijke prijs voor een interessante en leerzame cursus."

De cursus zelf voldoet bij alle ondervraagden aan de verwachtingen zoals die vooraf waren gewekt. De cursus wordt als interessant, leerzaam en praktijkgericht ervaren:

"Het niveau is erg goed, ik steek er steeds weer iets van op."

"Ik ben enthousiast en wil dit graag delen."

[bron: Cedeo 2014]